05.07.2021
Voćni čaj Mango - Ledeni čaj i pjenušavi koktel
Vrijeme kuhanja:
Težina pripreme:
Količina:
Sastojci:
- 8 tsp voćnog čaja Mango
- 1 naranča
- 1 mango
- 2 g svježeg đumbira
- led
- listići svježe mente
Priprema:
- U 1 litru vode zakuhajte 8 čajnih žlica voćnog čaja Mango i naribanog đumbira na cca 100 ° C . Kuhajte između 6 do 10 minuta, nakon čega lonac ili posudu u kojoj ste kuhali čaj maknite s vatre i pustite da se čaj namače još 20 minuta. Pričekajte da se u potpunosti ohladi.
- U veliki vrč dodajte zdrobljeni led ili kockice leda, ocijeđeni sok naranče, komadiće manga koje ste prethodno nasjeckali te ulijte potpuno ohlađeni čaj.
- Svježi voćni ledeni čaj poslužite s ledom i listićima mente.
Savjet za koktel:
Za blage ljetne večeri pripremite ledeni čaj kako je opisano u receptu, no za koktel izostavite đumbir. U napitak dodajte omiljeno pjenušavo vino prosecco ili pjenušac!
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!
Harissa na Instagramu