kesten1_Article-hero-image-1920x800px.jpg
23.11.2022

Parfe torta od kestena

Pravo osvježenje

Vrijeme kuhanja: 1h i 30min
Težina pripreme:
Količina: x8-10
Sastojci:
Priprema:

Tijesto:

  1. Maslac otopite na vatri, dodajte mu čokoladu i zagrijavajte uz miješanje sve dok se čokolada ne otopi i masa ne ujednači. 
  2. Maknite s vatre i dodajte mljevene kekse i mljevene tostirane bademe. Dobro izmiješajte i utapkajte na dno kalupa za torte promjera 24 cm kojega ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ostavite u frižideru da se stisne dok vi pripremate kreme.

Kesten krema:

  1. Od 400 ml mlijeka odvojitie 100 ml, a ostatku dodajte med i ekstrakt vanilije i stavite na vatru da provrije.
    Prašak za puding, gustin i želatinu pomiješajte sa 100 ml hladnog mlijeka i dobro miješajte da se stvori homogena smjesa. Tako dobivenu smjesu u tankom mlazu ulijevajte u vrelo mlijeko, neprestano miješajući i na laganoj vatri kuhajte još par minuta. 
  2. Maknite s vatre i umiješajte kesten pire.
  3. Kremu premažite preko tijesta i ostavite da se dobro ohladi. 

Bijela krema:

  1. Želatinu prelijte vodom i ostavite da nabubri par minuta. 
  2. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag, dodajte mu kiselo vrhnje i med i lagano mikserom ili pjenjačom umutite u jednoličnu smjesu. 
  3. Nabubrilu želatinu otopite na laganoj vatri, dodajte joj par žlica smjese od vrhnja pa sve zajedno ulijte u ostatak bijele kreme i još kratko miksajte. 
  4. Tako dobivenu kremu premažite preko kreme od kestena i ostavite u frižideru barem sat vremena da se stisne. 

Glazura:

  1. U vodenoj kupelji pomiješajte ulje i kockice čokolade te zagrijavajte dok se čokolada ne otopi. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu, tekuću smjesu. Glazuru lagano prelijte preko torte, okrećući kalup dok se ujednačeno ne razlije i prekrije cijelu površinu. Brzo vratite u frižider na hlađenje, dok se čokolda ne stisne. Servirajte hladno. 

Ova raskošna ljepotica odlično će zaokružiti svaki ručak ili večeru koju ćete pripremati u predblagdansko doba. Osim što spaja prekrasne arome kestena, vanilije, prženih badema i čokolade, nakon obilnog obroka bit će pravo osvježenje jer ne sadrži šećer ni jaja. Osim toga, riječ je o torti koja se ne peče pa će vaša pećnica ostati slobodna za druge delicije koje ste imali u planu. Oduševit će sve goste, a posebno je draga i djeci. 

kesten1_Article-hero-image-1920x800px.jpg

Kesten pire, naravno, možete pripremiti sami, ali odlično će poslužiti i onaj iz slastičarnice koji će vam dodatno uštedjeti vrijeme. 

Najnoviji recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pogledajte sve recepte
koromac_Blog-homepage-960x655px.jpg

Zimska salata od koromača

Osvježavajuća salatu od koromača i naranče s octom od nara koju možete servirati uz glavno jelo, ali i konzumirati samu, kao svojevrsni lagani detox obrok.

welington2_Blog-homepage-960x655px.jpg

Lungić Wellington s umakom od crnog vina

Preporučamo vam da ga servirate uz fantastični Home Chef umak od crnog vina, poznatiji i kao Bordelaise umak.

Začinite Instagram