Curry engleski
Curry engleski
SASTOJCI: korijander, kurkuma, sjemenke piskavice, kumin, gorušica, đumbir, čili papričice, klinčić, komorač, češnjak, piment, muškatni oraščić, papar, luk, cimet
ALERGENI: gorušica i proizvodi od gorušice, celer i proizvodi od celera, orašasti plodovi, žitarice koje sadrže gluten, kikiriki i proizvodi od kikirikija, sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama.
Engleski curry verzija je popularnog indijskog jela, koji se od njega razlikuje po tome što je blaže ljutine, slađi i gušći od indijskog.
U Velikoj Britaniji često se poslužuje uz rižu i janjetinu ili piletinu, a dobar je dodatak svim jelima kojima treba blaga ljutina i egzotičan okus.
DOBAR za jela od riže, umake, meso, korjenasto povrće.
Energija | 1568 kJ/ 0 kcal |
Masti | 17.66 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1.86 g |
Ugljikohidrati | 30.67 g |
- od kojih šećeri | 14.96 g |
Proteini | 13.45 g |
Sol | 0.062 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!

Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici
Pogledajte kako vrhunski Chefovi pripremaju Demi Glace umak s Harissinim SALSUS janjećim temeljcem