Rinfuza ocat smokva-datulja
Ocat s aromom smokve i datulje
Rinfuza ocat smokva-datulja
Ocat s aromom smokve i datulje
SASTOJCI: koncentrirani mošt grožđa 70%, vinski ocat, sok od datulja 3%, ekstrakt sušenih smokvi 2%, arome, sadrži sulfite
ALERGENI: sumporni dioksid i sulfiti koncentracije veće od 10 mg/kg ili 10 mg/l.
Piazza Grande octevi spajaju tradiciju i inovativnost, usklađujući visokokvalitetne moštove s voćnim sokovima i odabranim prirodnim aromama.
Izvrstan i kao alkoholni aperitiv (uz prosecco ili drugo pjenušavo bijelo vino), osvježavajući ljetni napitak (uz led i soda/gaziranu vodu) ili za pripremu umaka.
Napravljen od mošta grožđa Trebbiano, vinskog octa, arome i ekstrakta smokve te soka od datulja. Sjajne crne boje, visoke gustoće i izrazito voćnog okusa.
Detalji o proizvodu
Izgled: bistar
Boja: bogato smeđa.
Aroma: Karakteristična, ugodno octena
Okus: Gorko-sladak
Prosječna gustoća: 1,28
Kiselost: 4%
Rok trajanja: 4 godine
Uparivanje
Idealno za: svježe povrće, jogurt, janjetinu, tofu, sladoled od vanilije, vafle, voćnu salatu, svježe ili kuhano voće, foie gras
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.