Lapsang Souchong
Lapsang Souchong
SASTOJCI: crni čaj
Kod branja ovog čaja, ne beru se najmlađi listovi i njihove peteljke, nego "Souchong list": zrelije, veće lišće iz nižih dijelova grma čajevca.
Nakon fermentacije, lišće se stavlja na vruće željezne ploče ili posude i prže se kratko vrijeme te se potom dime na crnogorici bogatoj smolama. Vrijeme dimljenja ovisi o tipu čaja koji se dimi (Lapsang Souchong, Tarry Lapsang Souchong ili Lapsang Souchong Crocodile).
Ovaj Lapsang Souchong ima velike otvorene, sivkasto-crne listove s intenzivnom notom dima.
Okus je dimljen i pikantan.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!