Kako pripremiti savršen espresso?
HARISSA savjeti i recepti, na temu KAVE
Dobra kava rezultat je pažljivog rada, kako na plantaži, tako i tijekom prženja.
Odabir zrna je presudan: ako osnova nije izvrsna, čak ni najbolja tehnika pripreme neće napraviti čudo. Bilo da se radi o jednoj vrsti ili mješavini, uvijek odaberite kvalitetan proizvod s dobro izbalansiranim organoleptičkim karakteristikama za espresso pripremu.
Drugo vrlo bitno je čistoća opreme! Kava sadrži ulja koja se mogu nakupljati na opremi, mijenjajući okus espressa. Redovito čistite filtere, držače filtera i cjedila odgovarajućim sredstvima za čišćenje. Dobra održavanjem opreme osigurat će espresso bez neželjenih okusa. Održavanje čiste opreme ne samo da poboljšava okus kave, već produžuje životni vijek aparata. To možete učiniti neagresivnim sredstvima kao što su alkoholni ocat i Soda bikarbona
nakon što pustite da (limun, sol, ocat i/ili soda bikarbona) odstoje 30-ak minuta, očistite spremnik od kamenca, dobro isperite vodom, a filtere aparata dobro osušite.
Ako ste ljubitelji moka aparata i njega je potrebno s vremena na vrijeme dobro očistiti, odvojite filter i gumicu od gornjeg dijela aparata, natopite 30 minuta u gore spomenutu kombinaciju otopine za čišćenje, isperite, dobro osušite a staru gumu aparata, po potrebi zamijenite novom.
Čarolija svježe mljevenog zrna!
Kada je kava samljevena, izgubi više od 60 % aroma u samo 20 minuta zbog povećane površine izložene kisiku, što ubrzava oksidaciju i gubitak aromatičnih svojstava. Stoga je važno mljeti kavu neposredno prije pripreme, kako bi se očuvali okusi i visoka kvaliteta.
HARISSA u svojim poslovnicama u Zagrebu; HARISSA Kvatrić, HARISSA Arena Centar i u Rijeci - HARISSA Robna Kuća Ri; nudi i uslugu mljevenja kave u zrnu iz naše Harissa ponude!
Izdvajamo mljevenu kavu:
Kava Gran Aroma Espresso pakiranje od 250 g, Kava Gran Aroma Moka pakiranje od 250 g
I kavu u zrnu / rinfuzi:
Kava Oro Cream, Kava Super Bar i Kava Super Oro:
Specijalni visokokvalitetni mlinci sprečavaju gubljenje dobrih svojstava zrna kave, arome i finih ulja.
Korištenje takvog profesionalnog mlinca i biranih zrna kave; ključno je za osiguranje bogatih i autentičnih aroma u svakoj šalici. Svježina mljevenja presudna je za savršen espresso: kava se mora mljeti neposredno prije ekstrakcije kako bi se zadržale svoje arome koje čine kompleksan aromatični profil napitka.
Da bi olakšali i ubrzali ovaj proces tu su i male kapsule za espresso aparate koje su fino mljevene i vakuumirane kako bi se očuvala svježina, aroma i kvaliteta.
Kako se priprema fino mljevena kava u kapsulama?
Kava se melje na određenu finoću prilagođenu vrsti kapsule, što omogućava optimalnu ekstrakciju.
Pakiranje je pod zaštitnom atmosferom, pritiskom i vakuumom kako bi se spriječila oksidacija. Tako, kava zadržava svoju aromu i okus dulje vrijeme.
Kapsule su dizajnirane tako da se hermetički zatvaraju odmah nakon punjenja, što sprječava prodor zraka, vlage i drugih vanjskih faktora koji bi mogli utjecati na okus kave.
Vanjska folija ili slojevi: Kapsule imaju vanjski plastični ili aluminijski omotač, koji dodatno štiti od utjecaja svjetla i zraka, pomažući očuvanju svježine. Taj proces omogućava dug vijek trajanja kapsula bez gubitka kvalitete.
U našoj ponudi možete naći izuzetno kvalitetnu kavu u kapsulama koje su kompatibilne s Nespresso aparatima.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!