Article-hero-image-hakume.jpg
19.07.2021

Hakuma – Premium ledeni čajevi sa zelenim čajem matcha

Hakuma premium ledeni čajevi dolaze u tri različita okusa

Hakuma premium ledeni čajevi dolaze u tri različita okusa – Hakuma Focus Zelena Matcha sadrži zeleni čaj matcha, mango, limun, đumbir, agavu i baobab. Hakuma Energy Crna Matcha sastoji se od crnog čaja, breskve, kurkume i papra. Ovaj  vrhunski ledeni čaj pravo je osvježavajuće i pick-me-up piće. Hakuma Refresh Jasmin Matcha se sastoji od čaja jasmin matcha kojemu je dodan ružičasti grejp, limun i ekstrakt yuzu (japansko citrusno voće koje nalikuje na mandarine).

Vrijedni sastojci ledenog čaja Hakuma 

Za razliku od konvencionalnih ledenih čajeva, kod proizvodnje ledenih čajeva Hakuma cijeli list čaja matcha melje se u fini prah i pomiješa s vodom. Nekoliko tjedana prije berbe listovi matcha čaja se stavljaju u sijenu kako bi biljka čaja bila manje izložena suncu. Rezultat toga je list čaja koji sadrži više klorofila, a našem je tijelu potreban za izgradnju novih krvnih stanica i jačanja imunološkog sustava. Budući da se cijeli list čaja melje u prah, dobiva se i kompletan paket vitamina i minerala. Matcha sadrži kofein, aminokiseline, antioksidante, mnoge vitamine poput A, B1, B2, B6, E, C i K, kao i kalcij, bakar, željezo, kalij i cink.

Ledeni čaj Hakuma kao alternativa kavi

Za razliku od kave koja na 240 ml sadrži 120 mg kofeina, matcha čaj na istu količinu sadrži znatno manje kofeina. Ključna stvar kod zelenog čaja matcha je prisutnost aminokiseline L-teanin koja djeluje smirujuće i ublažava stimulativni učinak kofeina. 

hakuma kava.jpg hakuma crna.jpg

Hakuma Energy Crna Matcha

Ovaj vrhunski pick-me-up ledeni čaj, kao što i samo ime kaže, sastoji se od crnog čaja. Hakuma Energy osvježavajući je crni čaj koji posjeduje veći sadržaj kofeina kao i karakterističan okus dobiven fermentacijom lišća tijekom sušenja. Ako ujutro osjećate nepodnošljivi umor svakako biste trebali probati cjeloviti ledeni čaj Crna Matcha.

hakuma grupna.jpg

Hakuma Focus Zelena Matcha

Zeleni čaj matcha smatra se osnovom ceremonija čaja još od 16. stoljeća, posebno u istočnoj Aziji. U današnje vrijeme istočni redovnici i dalje dijele uvjerenje kako im biljka mljevenog čaja matcha pomaže u duljoj meditaciji i izoštravanju uma. Iz toga možemo zaključiti zašto Hakuma Focus obećava koncentraciju i dugotrajnu, uravnoteženu energiju!

hakuma zelena.jpg

Hakuma Refresh Jasmin Matcha

Zeleni čaj jasmin zapravo je mješavina zelenog čaja i svježih cvjetova jasmina. Već stoljećima se govori kako ova vrsta čaja ima antioksidativna svojstva. Mogli bi onda zaključiti kako je ovaj čaj dobar za imunološki sustav, a također pokazuje i pozitivan učinak na razinu kolesterola ako se konzumira redovito. 

hakuma crvena.jpg

Najnoviji recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pogledajte sve recepte
Blog-homepage-tonka tart.jpg

Lagani ljetni tart

Lagani, kremasti tart s okusom aromatične tonke neće vas ostaviti ravnodušnima ovog ljeta.

Blog-homepage-curry piletina.jpg

Jednostavna i bogata curry piletina

Brza i jednostavna curry piletina s bogatim i punim okusom čini izvrstan obrok za cijelu obitelj!

Začinite Instagram