Začinske mješavine

Tandoori Masala

Tandoori Masala

Tandoori Masala
8,67 kn

Tandoori Masala

O proizvodu

Šifra artikla: 1000058

SASTAV: kumin, korijander, paprika, kurkuma, luk, češnjak, kardamom, crni papar, gorušica, đumbir, kajenska paprika, piment, galangal, muškatni orah, cimet cassia, korijander list, klinčić, bengalski papar

Alergeni: sadrži gorušicu, može sadržavati tragove celera i orašastih plodova.

Tandoori masala je mješavina začina specijalna za pripremu hrane u tandooru ili glinenoj pečnici u tradicionalnoj sjeverno indijskoj, pakistanskoj i afganistanskoj kuhinji.

Začini od kojih se tandoori masala radi, razlikuju se od regije do regije, no obično sadrži garam masalu, češnjak, đumbir, luk, kajensku papriku te neke druge začine i dodatke.

Tandoori masala obilato se upotrebljava u jelima kao što je tandoori piletina.

Piletina se prekrije smjesom jogurta i tandoori masale i peče se u pečnici na vrlo visokoj temperaturi. Piletina pripremljena na ovakav način roze je boje i ima prijatan miris i okus.

Ako je svježa i spremljena u zatvorenu posudu, masala može stajati mjesecima.

Preporuka za pripremu: pola kile pilećih prsa ili bilo koje bijele ribe marinirati 6 sati u smjesi od jednog na sitne kockice nasjeckanog luka, 1-2 iskosana režnja češnjaka, 5 čajnih žlićica tandoori masala mješavine i 225 ml jogurta. Posoliti prema potrebi. Sve prekriti aluminijskom folijom i peći u prethodno na 180°C zagrijanoj pećnici 30-ak min.

DOBRA za ljuta jela od mesa, juhe, umake, ribu, azijska jela. 

Dobro se kombinira sa: