
Agar Agar
Agar Agar
Agar Agar
O proizvodu

Agar agar je u potpunosti prirodan, ekstrakt crvenih morskih algi koji pretvara iz tekućeg u kruto stanje. Sličan je želatini, no agar agar daje potpuno drugačiju teksturu.
Ovaj prirodan i bezopasan proizvod ima svoj E broj – E406.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Kao veganska zamjena za želatinu te u nekim azijskim desertima.
UPOTREBLJAVA SE u dvije varijante – u prahu i u nitima koje izgledaju kao dijelovi prozirne plastične vrećice. Obje varijante daju isti rezultat no s prahom je jednostavnije raditi.
PRIPREMA
Omjer u kojem se upotrebljava agar agar u prahu je jedna čajna žličica - tsp na 320 ml vode odnosno malo manje agar agara ako želirate gušće namirnice kao što je npr. pasirano voće.
Agar agar uvijek dodajete u hladnu vodu, te je onda zagrijte, u protivnom će se zgrušati. Vodu prokuhavate toliko dok se agar agar u potpunosti ne rastopi oko 5 min.