Suđe i posuđe

Gus lonac sa poklopcem 3L

Gus lonac sa poklopcem 3L

Gus lonac sa poklopcem 3L
1.258,90 kn

Proizvod trenutno nije dostupan.

Obavijesti me o dostupnosti

Gus lonac sa poklopcem 3L

O proizvodu

Šifra artikla: 5000696

Skeppshult gus okrugla peka 3l sa gusanim poklopcem pogodna za prženje, pečenje i kuhanje.

Pri izradi nisu upotrebljavane umjetne boje ili kemikalije - prirodni je proizvod u pravom smislu riječi.

Proizvodi od lijevanog željeza tvrtke Skeppshult provode i skladište toplinu ravnomjerno i dobro. To čini Skeppshult lijevano željezo idealnim za pečenje. Začinjena jela izvana dobivaju pravi ten, a iznutra ostaju sočna. Zbog visokog kapaciteta skladištenja topline, tave od lijevanog željeza idealne su i za posluživanje za stolom.

U proizvodnji lijevanog željeza u ljevaonici Skeppshult ne koriste se nikakve boje ili druge kemikalije. Prilikom pečenja na masti na površini gusa se formira tanki prirodni sloj koji spriječava da se hrana zalijepi za površinu - prirodni "non stick", te ujedno stvara prekrasnu crnu patinu. Lijepom izgledu i "non stick" svojstvima doprinosi i to što Skeppshult svoje proizvode tretira prirodnim repičinim uljem tako da su djelomično "začinjeni" već prilikom kupnje i mogu se odmah početi upotrabljavati. Prije prve upotrebe proizvođač preporuča kratko ispiranje vrućom vodom kako bi se uklonila prašina.

Skeppshult posuđe izrađeno je od lijevanog željeza debljine oko 6 mm, koji dugo zadržava toplinu i ravnomjerno je raspoređuju, sigurne su za upotrebu na staklo-keramičkim štednjacima, a jedan od razloga za to je što je lijevano željezo mekši materijal od stakla ili keramike.

Napomena: s obzirom da se Skeppshult proizvodi izrađuju ručno, moguća su mala odstupanja u veličini i samoj završnoj izradi.

Svojstva tave:

Materijal: lijevano željezo
Promjer dna: 21 cm
Promjer na vrhu: 26 cm
Visina ruba: 8 cm
Ukupna visina: 14 cm
Težina: 5 kg
Baza debljine 6 mm
Zapremina: 3 l
Pogodno za sve vrste štednjaka, uključujući indukcijske štednjake
25-godišnje jamstvo na lijevano željezo
100% napravljeno korištenjem energije vjetra

Ovdje možete potražiti opširnije informacije o gusu.