Limenke

Limenka Harissa 40g

Limenka Harissa 40g

No picture
18,68 kn

Proizvod trenutno nije dostupan.

Obavijesti me o dostupnosti

Limenka Harissa 40g

O proizvodu

Šifra artikla: 5001111

Sastojci: čili, korijander, kumin, kajenska paprika, kamena sol (11%), pahuljice rajčice (rajčica i kukuruzni škrob), kim, češnjak, menta.

Harissa je začinska mješavina na bazi čili papričica i prilično je pikantna. Ima široku primjenu u marokanskoj, alžirskoj i tuniškoj kuhinji.

Servira se kao prilog u koji se umaču komadići grilanog mesa, stavlja se u juhe i variva ili se poslužuje kao začin uz couscous, no uobičajeno je da uz sol i papar stoji kao začin na stolu.

Harissa se ponekad dodaje pireu od svježih rajčica i poslužuje kao dip za finger food. Ako se umiješa u običan jogurt postaje odlična marinada za svinjetinu i piletinu.

Da bi dobili pastu od harisse jednostavno začinskoj mješavini dodajte maslinovog ili nekog drugog ulja i eventualno limunovog soka. Tako pripremljena harissa može biti izvrstan rub za svinjetinu, piletinu, ovčetinu ili janjetinu.

Recepti za harissu razlikuju se ovisno o regiji i kućanstvu. Varijacije mogu sadržavati kumin, crvenu papriku, češnjak, korijander i sok od limuna. U regiji Saharan harissa može imati okus po dimu.

Tunis je najveći izvoznik gotove harisse koja može biti u prahu ili već pomiješana s tekućinama u staklenkama, limenkama, u tubi.

Alergeni: može sadržavati celer i gorušicu.