Naranča korica komadići BIO

Šifra artikla: 5001312
1,78 €
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Naranča korica komadići BIO

Šifra artikla: 5001312

Citrus sinensis


Porijeklom iz Azije, naranče su najpopularniji citrus te jedno od najuzgajanijih voća na svijetu.
Japanci koriste koricu malih citrusa koje nazivaju yuzu, kinezi preferiraju suhe korice naranče ili mandarine, na bliskom istoku više se koriste suhe limete. Na zapadu kuhari upotrebljavaju citrusne sokove, dok koricu ribaju ili kandiraju. Na karipskom otočju i Meksiku, bilo bi nezamislivo kuhati bez limeta.


OKUS Narančine korice imaju jasan miris naranče, okus je kiseli do gorki, ovisno o vrsti.


UPOTREBLJAVAJU SE  svježe i sušene korice, sok.


KUPOVINA I ČUVANJE Na blisko-istočnim i iranskim tržnicama često se nailazi na sušenu koricu gorke naranče i sve vrste sušenih limuna i limeta. Svježe naranče najbolje je kupovati na tržnicama ili od uzgajivača.
U dobro zatvorenoj posudi, kandirane ili sušene korice citrusa mogu se čuvati godinama.


UPOTREBA U KULINARSTVU Naranča se najviše koristi zbog svog soka i korice koji su puni aromatičnog okusa. Od njih se može raditi sok, marmelada te se koristiti kao dekoracija jelima i kolačina. Odličan su dodatak gorkoj čokoladi, jasminu i piletini te se divno slažu uz komorač.


U nekim dijelovima Irana popularne su gorke naranče od kojih se korica i sok dodaju varivima i gulašima. Ovaj okus posebno se dobro slaže s patkom, piletinom i zečetinom.


Karipske i južnoameričke marinade (mojos) rade se od soka limeta, limuna i grejpa ili soka gorke naranče u koje se dodaju češnjak, začini, voće i svježe začinsko bilje. Upotrebljavaju se kao marinade, dipovi, salatni dresinzi ili kao osvježavajući umaci uz povrće, ribu te grilano i pečeno meso.


Osim gore navedenog citrusi u prahu se mogu upotrebljavati kao nadopuna začinskim mješavinama, pomiješana s paprom posebno dobro paše uz ribe i plodove mora. Da bi prenijela aromu umiješajte je u šećer. Često se koristi kao aroma u raznim slatkim glazurama, kolačima, keksima i tortama ili je jednostavno stavite u jogurt. Pčelari je ponekad stavljaju u med kao aromu. Može se utrljavati na meso kao rub i koristiti u raznim marinadama i dresinzima.


DOBRE UZ piletinu, kolače, deserte, meso, čokoladu.

Nutritivna tablica Prosječna hranjiva vrijednost u 100g proizvoda
Energija 184 kJ/ 97 kcal
Masti 0.20 g
- od kojih zasićene masne kiseline 0 g
Ugljikohidrati 25 g
- od kojih šećeri 9.15 g
Proteini 4.78 g
Sol 0.03 g
Vlakna 35.69 g
BIO BIO
Mapa okusa
Preporučamo
Spicy Ramen Soup.webp
Home Chef Spicy Ramen 0,5l
8,60 €
Šalica zelena 1.jpg
Šalica porculan "List čaja"
9,31 €
Limenka harissa no1-1 (1).jpg
Limenka Harissa No1 55g
3,97 €
latice-sarene-BIO-web.jpg
Latice šarene BIO
2,52 €
5000789 - Šećer Na štapiću Naranča
Šećer na štapiću naranča
1,26 €
5000078 - Orange-Grapefruit
Orange Grapefruit
3,48 €
5000074 - Kopriva
Kopriva
2,69 €
Aceto Olive.jpg
Poklon kutija "Premium Essentials"
64,00 €
vafli.png
Gus Tava Za Vafle 21cm
190,44 €
5000902 - Matcha Ujicha Japan Bio - Ceremonijalna
Matcha Ujicha Japan BIO
7,12 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
JAJA-BENEDICT_Blog-homepage-960x655px.jpg

Kraljevski doručak: Jaja Benedict

Hollandaise gotovi umak koji će vas oduševiti ne samo svojom kvalitetom, već i kao puno praktičnije i brže rješenje, pa u jajima Benedict doista možete uživati kada god to poželite.

vesna recepti-14.webp

Panirana puretina u sezamu i pistaciji s prilogom

Umjesto da naručujemo, pokušali smo sami rekonstruirati "take-away" recept za paniranu puretinu u sezamu i mljevenim pistacijama, rizi-bizi s ukiseljenim povrćem i coleslaw salatu s domaćom ljutom majonezom. Bilo je bolje od očekivanog, a vi nam javite svoje dojmove!

 

Želite li 10% popusta?

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter. PROMO KOD s popustom 10% dobit ćete na svoj e-mail.

Unesite email
Harissa na Instagramu