Guar guma BIO
Guar guma BIO
Dobiva se od sjemena biljke Cyamoposis tetragonolobus, a koristi se kao prirodni biljni zgušnjivač, sredstvo za želiranje i stabilizator hrane.
Neutralnog je mirisa i okusa, ima svoj E broj - E412, a upotrebljava se u maloj količini jer je puno jača od komercionalnih zgušnjivaća. Ona veže molekule vode i masti i time stvari postaju gušće i kremastije.
Također, koristi se u bezglutenskim mješavinama brašna. Neutralnog je mirisa i okusa i poboljšava teksture tako da je česti sastojak sladoleda. Može se koristiti kao zamjena za škrob, sirup i šećer u raznim džemovima, kolačima, umacima i sirupima.
Energija | 1453 kJ/ 347 kcal |
Masti | 5 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 86 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
Proteini | 3 g |
Sol | 0.030 g |
Vlakna | 86 g |
Najnoviji recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Orange Mate Five Spice
Idealan na dan kada vam treba osvježenje.

Čokoladni mousse bez jaja
Samo tri sastojka.