Keltska sol - morska sol Guerande IGP
Siva morska (keltska) sol
Keltska sol - morska sol Guerande IGP
Siva morska (keltska) sol
SASTOJCI: 100% igp guerande sol
Keltska sol - sol bogata mineralima i elektrolitima
Ova nerafinirana, vlažna, siva morska sol poznata i kao keltska sol proizvodi se u priobalnim dijelovima Francuske. Sivkasta boja s purpurnim odsjajem proizlazi iz gline koja se nalazi u sedimentu. Ova sol oslobađa važne minerale i tragove elemenata u kristalu soli, dajući joj jedinstven sivkast ton i nezamjenjiv okus. Sol Guérande s izraženim notama soli savršeno se uklapa uz razna jela. Zbog visokog udjela preostale vlage, samo je djelomično prikladna za mlinac, a može se koristiti cijelo zrno ili u mužaru.
Otkrijte vrhunsku kvalitetu keltske soli, autentične morske soli Guérande IGP. Ova sol se pažljivo prikuplja s obale Atlantika, koristeći tradicionalne metode prikupljanja koje jamče čistu i prirodnu esenciju.
Oplemenite svoje gastronomske kreacije s ovim jedinstvenim mineralima obogaćenim blagotvornim solima. Iskusite bogatstvo okusa koje donosi prava keltska sol Guerande I.G.P.. Ova vrhunska sol obogatit će vaše gastronomske doživljaje.
- sol s francuske obale Atlantika.
- bogata elektrolitima i mineralima u svom prirodnom obliku, uključujući elemente u tragovima poput cinka, mangana ili željeza
- tradicionalna metoda proizvodnje - morska voda sakuplja se u bazenima dok ne ispari na suncu i vjetru
Dobra je za ribu, meso, povrće i tijesto.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.