!NOVO - STAKLENKA HARISSA 40g
Sjevernoafrička začinska mješavina za ljubitelje intenzivnih okusa
!NOVO - STAKLENKA HARISSA 40g
Sjevernoafrička začinska mješavina za ljubitelje intenzivnih okusa
SASTOJCI: čili, korijander, kumin, kajenska paprika, kamena sol (11%), pahuljice rajčice (rajčica i kukuruzni škrob), kim, češnjak, menta
Pikantna sjevernoafrička začinska mješavina za ljubitelje intenzivnih okusa.
Harissa sada u elegantnoj i praktičnoj staklenci s posipačem, savršena za dodavanje bogatstva okusa mesnim i povrtnim jelima, marinadama i umacima.
Harissa - više saznajte ovdje.
Zašto odabrati Harissu?
Ova tradicionalna mješavina začina potječe iz Tunisa i omiljena je u sjevernoafričkoj i bliskoistočnoj kuhinji. Savršeno balansira ljutinu čilija s aromama kumina, korijandera i češnjaka, stvarajući jedinstvenu dubinu okusa.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.