!NOVO - STAKLENKA CHIMICHURRI 30g
Južnoamerička začinska mješavina u staklenci s posipačem
!NOVO - STAKLENKA CHIMICHURRI 30g
Južnoamerička začinska mješavina u staklenci s posipačem
SASTOJCI: luk, pahuljice rajčice (koncentrat od pirea od rajčice, kukuruzni škrob), peršin, čili, češnjak, paprika, papar, oregano, bosiljak
Aromatična mješavina začina za pripremu autentičnog chimichurri umaka.
Popularna južnoamerička začinska mješavina sada u praktičnoj i elegantnoj staklenci s posipačem, idealna za začinjavanje mesa s roštilja, marinada i povrtnih jela.
Chimichurri začin - više saznajte ovdje.
Preporuka za upotrebu:
Za pripremu tradicionalnog chimichurri umaka pomiješajte 2 žlice začinske mješavine s 100 ml maslinovog ulja, 50 ml jabučnog octa i malo limunovog soka. Pustite da odstoji 10-15 minuta i koristite kao marinadu za meso, umak za roštilj ili preljev za salate.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.