Limenka pečeni krumpir 60g
Začinska mješavina za pečeni krumpir
Limenka pečeni krumpir 60g
Začinska mješavina za pečeni krumpir
SASTOJCI: luk, paprika, crni papar, pastrnjak, dimljena paprika, kurkuma, kim, češnjak, kumin, đumbir, kamena sol, dimljena sol (ukupan udio soli 39%)
ALERGENI: gorušica i proizvodi od gorušice, celer i proizvodi od celera, kikiriki i proizvodi od kikirikija, orašasti plodovi, sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama.
Začinska mješavina namijenjena za pripremu pečenog krumpira.
Preporuka za upotrebu: na vatri u velikoj posudi pogodnoj za pećnicu prepržimo 80g slanine narezane na kockice, dodamo 20g ulja i 1kg brašnastog krumpira narezanog na ploške te kratko i dobro zapečemo. Dodamo dva luka narezana na veće kocke i začinimo s dvije jušne žlice začina za pečeni krumpir, promiješamo, te pečemo u pećnici 25 min. Umjesto svježeg luka, krumpir na kraju možete obilno posipati prženim lukom.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.