Paprika mađarska slatka mljevena delikates
Paprika mađarska slatka mljevena delikates
Capsicum annuum
Paprika je svoj put do Mađarske od Meksika našla preko Španjolske, a danas spada pod glavne začine mađarske kuhinje.
Koristi se za podizanje okusa te im daje crvenkastu boju.
OKUS
Mađarska paprika spada pod srednje ljute papričice, a postoje slatka i ljuta varijanta.
UPOTREBLJAVA SE mljevena.
KUPOVINA I ČUVANJE
Čuvati na tamnom, zatvorenom i suhom mjestu.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Mađarska paprika odličan je dodatak jelima kojima je potrebna ljutina, a smatra se blažom od španjolske.
Možete ju koristiti za pripremu mesa, a preporuča se kod gulaša, punjenih paprika i tradicionalnog mađarskog paprikaša.
Jelima u kojima se koristi dati će lijepu crvenu nijansu.
DOBRA S pikantnim jelima, jajima, mesom, varivima, povrćem, juhama.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.