China OP Jasmine
Polufermentirani čaj od jasmina
China OP Jasmine
Polufermentirani čaj od jasmina
SASTOJCI: polufermentirani čaj, cvjetovi jasmina
Baza ove kineske delicije je polufermentirani čaj kojem su prilikom sušenja dodani svježi cvjetovi jasmina. Cvjetovi se kasnije djelomično uklanjaju. Klasičan način dodavanja arome u Kini je poznat već nekih 1000 godina.
Čaj jasmina je praktički kinesko nacionalno piće, a konzumira se u bilo koje doba dana u bilo kojoj prigodi.
Ova kvalitetna mješavina jedna je od najpopularnijih jer je slatkasta s popriličnom količinom cvjetova koji daju intenzivan cvjetni miris i okus jasmina.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.