Bancha Japan BIO
Zeleni čaj
Bancha Japan BIO
Zeleni čaj
SASTOJCI: zeleni čaj
Japanci tradicionalno ovaj čaj piju uz jelo i smatra se klasičnim svakodnevnim čajem.
Veliki listovi beru se sa nižih, starijih izdanaka čajevca. Listovi su bogati mineralima, no sadrže do 70 % manje kofeina nego Gyukuro čajevi, koji se dobivaju od mladih izdanaka/vrhova.
Nakon namakanja u vodi, jednako razrađen list pokazuje stvarnu kvalitetu i strukturu. Okus je veoma blag, diskretan i lagano travast.
Diskretna nota ovoga čaja pogodna je kako za početnike tako i za prave poznavatelje.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.