Yoga
Yoga
SASTOJCI: komadići cimeta, komadići đumbira, klinčići, divlja kopriva, bijeli papar, kardamom, list slatke kupine
Yoga čaj je klasik među ayurvedskim čajevima. U ovoj mješavini naći čete divlju koprivu u kombinaciji s ostalim pikantnim začinima. Yoga čaj je vitalizirajući topli napitak u bilo koje vrijeme.
Preporučamo pripremu ovoga čaja na klasičan način: prokuhajte 11 g Yoga čaja u 1 l vode 30 min, procijedite ga i dodajte 1/4 l mlijeka, po želji ga možete zasladiti medom.
Osim klasične metode pripreme postoji "black tea" metoda: prokuhajte 11 g Yoga čaja u 1 l vode 30 min, dodajte 6 g crnog čaja (Ceylon) i pustite da odstoji 3-5 min. Procjedite ga te dodajte mlijeko i šećera po želji.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.