Baked apple
voćni čaj
Baked apple
voćni čaj
SASTOJCI: komadići jabuke, cvjetovi hibiskusa, bobice bazge, šipak, ploškice jabuke, imela, štapići cimeta, listići badema, prirodna aroma, klinčići
Pečene jabuke punjene marcipanom, orasima, bademima, rozinama ili nekim finim džemom, poslužene bogatim umakom od vanilije i posipane mješavinom cimeta i šećera istog trena će vas podsjetiti na božićni ugođaj.
Ovaj čaj napravljen je upravo s tim ciljem, da u vama potakne božićno raspoloženje.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.