Lapacho čaj (Taheebo)
Lapacho čaj (Taheebo)
Lapacho, ili Taheebo, čaj radi se od unutarnjeg dijela kore drveta Tecoma-Lapacho, također poznatog kao “Ljubičasto Lapacho drvo”. U prošlosti se koristio na području Anda u Latinskoj Americi gdje su ga domoroci koristi za liječenje raznih bolesti.
Zahvaljujući ugodnoj aromi koja podsjeća na vaniliju ili karamelu ovaj čaj je veoma popularan.
Sadrži manje tanične kiseline i nema kofeina. Također, čaj se priprema u staklenim posudama jer s doticajem s metalima gubi svoja svojstva.
Priprema: stavite samo jednu čajnu žličicu (oko 10 g) u 1 l hladne vode i čekajte da zakipi, pustite da kipi nekih 5 min, maknite ga s vatre i pustite da odstoji još nekih 20 min.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.