Pisanice u Harissa začinima
Izaberite boje iz prirode i vratite se u prošlost, u vrijeme početka tradicije Uskrsnih pisanica i oživite blagdanski duh.
Izaberite boje iz prirode i vratite se u prošlost, u vrijeme početka tradicije Uskrsnih pisanica i oživite blagdanski duh.
Izaberite za sebe veličanstvo okusa i blagodati bijelog čaja i otkrijte zašto su baš njega carevi skrivali za vlastite odaje.
Pridružite nam se u ispijanju najfinijeg napitka uz mirisnu priču njegovog dolaska u naše šalice.
Svaki gus Skeppshult proizvod koji kupite u našoj Harissi, ostavite sljedećoj generaciji, jer kvaliteta je nešto što traje vječno.
Ayurveda se temelji na vjerovanju da zdravlje ovisi o ravnoteži uma, tijela i duha, a glavni cilj je poboljšanje zdravlja, a ne borba protiv bolesti.
Ukrašavanje hrane i pića cvijećem čest je trend u restoranima, no ono nema samo dekorativnu svrhu jer razne latice mogu promijeniti okuse salata, koktela, juha i deserata.
Ovo aromatično piće najpopularniji je način za započeti dan u Indiji, često se pije i na poslu kod lokalnog chai wallahe, a poput Britanaca, i u Indiji se pije popodne iza ručka. Jedan od razloga tome je da se mješavina ovih začina koristi u Ayurvedskoj medici za poboljšanje probave, a tijekom prošlog stoljeća našao je svoje mjesto u indijskoj kulturi.
Svi u svijetu koji slave ove blagdane imaju svoje običaje u vezi s tim što se jede i kada, a Hrvatska nije ništa različita.
Ništa ne kaže zima kao nekoliko slojeva odjeće, snijeg i šetanje gradom dok je ukrašen lampicama, božićnim ukrasima i štandovima. Osim kapa, šalova i rukavica, mnogima omiljeni način zagrijavanja u ovo hladno doba je ispijanje kuhanog vina.
Pronađite svoju savršenu kombinaciju začina za ovaj bezvremenski koktel
Najčešće se veže uz Ameriku, ali dolazi iz Europe i njezino značenje potječe od nizozemskog naziva kool, što znači kupus, i sla, što znači salata
Mnogi povijesni dokumenti opisuju kurkumu kao kraljicu začina i jedan je od osnovnih lijekova u ayurvedskoj medicini, drevnoj indijskoj znanosti o zdravlju i životu i najstarijoj medicini na svijetu
Balzamički ocat u davna vremena upotrebljavao se kao lijek. Talijani su ovaj proizvod smatrali serumom za sve tegobe, od glavobolje do ozbiljnih bolesti, no u to vrijeme mogli su si ga priuštiti samo imućni trgovci, vlastodršci i bogati pojedinci. Balzamički ocat se stotinama godina nije smatrao hranom.
Začini se danas obilato koriste u obogaćivanju okusa hrane, no u antičko i srednjovjekovno doba, bili su vrlo rijetka i vrijedna roba koja se upotrebljavala u medicini te izradi parfema, eteričnih ulja i aroma.
Zašto je tako skroman i sveprisutan začin nekada bio nazivan „crnim zlatom“? Crni papar imao je važnu ulogu tijekom ljudske povijesti i bio je cijenjen začin već od drevnih vremena. Fascinatna povijest crnog papara počinje u Indiji, koja je i danas jedan od najvećih proizvođača crnog papara, a gdje se koristi već više od 4000 godina. Od Indije se proširio do drevnih Egipćana, Grka i Rimljana.