Blog

Blog

Čajevima protiv umora

Čajevima protiv umora


Opširnije
NOVO
Ayurvedski čajevi

Ayurvedski čajevi

Ayurveda se temelji na vjerovanju da zdravlje ovisi o ravnoteži uma, tijela i duha, a glavni cilj je poboljšanje zdravlja, a ne borba protiv bolesti.

Opširnije
Cvijeće u kulinarstvu

Cvijeće u kulinarstvu

Ukrašavanje hrane i pića cvijećem čest je trend u restoranima, no ono nema samo dekorativnu svrhu jer razne latice mogu promijeniti okuse salata, koktela, juha i deserata.

Opširnije
Chai Masala

Chai Masala

Ovo aromatično piće najpopularniji je način za započeti dan u Indiji, često se pije i na poslu kod lokalnog chai wallahe, a poput Britanaca, i u Indiji se pije popodne iza ručka. Jedan od razloga tome je da se mješavina ovih začina koristi u Ayurvedskoj medici za poboljšanje probave, a tijekom prošlog stoljeća našao je svoje mjesto u indijskoj kulturi.

Opširnije
Tradicija blagdanskih ručkova

Tradicija blagdanskih ručkova

Svi u svijetu koji slave ove blagdane imaju svoje običaje u vezi s tim što se jede i kada, a Hrvatska nije ništa različita. 

Opširnije
Kuhano vino

Kuhano vino

Ništa ne kaže zima kao nekoliko slojeva odjeće, snijeg i šetanje gradom dok je ukrašen lampicama, božićnim ukrasima i štandovima. Osim kapa, šalova i rukavica, mnogima omiljeni način zagrijavanja u ovo hladno doba je ispijanje kuhanog vina. 

Opširnije
Mate čaj

Mate čaj

Značaj koji kod nas ima kava, u Velikoj Britaniji crni čaj, u Argentini ima Yerba Mate čaj.

Opširnije
Začini za Gin & Tonik

Začini za Gin & Tonik

Pronađite svoju savršenu kombinaciju začina za ovaj bezvremenski koktel

Opširnije
Cole Slaw salata

Cole Slaw salata

Najčešće se veže uz Ameriku, ali dolazi iz Europe i njezino značenje potječe od nizozemskog naziva kool, što znači kupus, i sla, što znači salata

Opširnije
Kurkuma - zlatni začin, zlata vrijedan!

Kurkuma - zlatni začin, zlata vrijedan!

Mnogi povijesni dokumenti opisuju kurkumu kao kraljicu začina i jedan je od osnovnih lijekova u ayurvedskoj medicini, drevnoj indijskoj znanosti o zdravlju i životu i najstarijoj medicini na svijetu

Opširnije
O balzamičnom octu

O balzamičnom octu

Balzamički ocat u davna vremena upotrebljavao se kao lijek. Talijani su ovaj proizvod smatrali serumom za sve tegobe, od glavobolje do ozbiljnih bolesti, no u to vrijeme mogli su si ga priuštiti samo imućni trgovci, vlastodršci i bogati pojedinci. Balzamički ocat se stotinama godina nije smatrao hranom.

Opširnije
Kratka povijest začina

Kratka povijest začina

Začini se danas obilato koriste u obogaćivanju okusa hrane, no u antičko i srednjovjekovno doba, bili su vrlo rijetka i vrijedna roba koja se upotrebljavala u medicini te izradi parfema, eteričnih ulja i aroma.

Opširnije

Društvene mreže

Pratite nas na Instagramu i Facebooku